Взимку потрібно харчуватися по-особливому

Раціон харчування в різні пори року повинен бути різним. Дієтологи запевняють, що таким чином, змінюючи своє харчування, ми можемо наситити організм усім необхідним і не довести до проблем зі здоров’ям.

Вчені розповіли, що восени і взимку люди найчастіше відчувають занепад сил, сонливість, погане самопочуття і настрій. Від цих симптомів можна легко позбутися, якщо злегка скорегувати своє харчування. Зокрема, дієтологи рекомендували відмовитися від смаженої і жирної їжі, замінивши її більш корисними продуктами.

Також обов’язково включите в раціон вітаміни С і А. Завдяки їм зміцнюється імунітет, підтримується зір і хороший стан шкіри. Зокрема, корисно їсти апельсини та моркву. Споживайте омега-3 кислоти, які можна взяти з насіння гарбуза або волоських горіхів.

В цілому горіхи повинні стати неодмінним продуктом в зимовому і осінньому раціонах. Наприклад, кешью, багатий вітаміном Е, підтримає здоров’я, позбавить від стресу, поліпшить стан шкіри. Яєчня з овочами теж буде корисна для організму, так як в ній поєднуються білок і рослинні антиоксиданти.

Поділись


Новини партнерів