Чому не можна готувати на сковороді без кришки

Як показали останні дослідження, під час готування продуктів в сковороді без кришки в повітря потрапляють мікроскопічні частинки жиру. Це, в свою чергу, може стати причиною виникнення захворювань легенів у людей, які готують їжу подібним чином. Про це пишуть співробітники Технічного університету Техасу і Університету Юти з США.

Вчені нагрівали олію на сковороді, а потім дивилися, що відбувалося при додаванні води. За словами експертів, цілком передбачувано поєднання води і розпеченої олії давало справжній вибух – безліч частинок жиру потрапляло в повітря. З цієї точки зору, особливо небезпечно готувати у відкритій сковороді курку та овочі.

Експерти висувають основні претензії до методів приготування, що практикуються в китайській кухні. Вони підкреслюють: мільйони людей помирають через забрудненя середовища у власному будинку. Вчені сподіваються, що їх відкриття дозволить спроектувати системи вентиляції та фільтрації повітря нового покоління. Правда, наскільки далеко частки олії здатні розпорошуватися по кухні, ще належить дізнатися.

Джерело

Поділись


Новини партнерів