Вчені назвали найнебезпечніші місця в квартирі

Ми часто нарікаємо на погану екологію, яка отруює наше здоров’я. А між тим не менші «шкідники» ховаються вдома!

Перша небезпека – пилові кліщі. Вони не кусаються і не смокчуть кров, але виділяють сильні алергени. Ці алергени накопичуються в пилу, разом з ним легко піднімаються в повітря і потрапляють в наші легені. Тому щоденне вологе прибирання, особливо для алергіків, життєво необхідне! Але це ще не все…

Ворог в твоєму ліжку

Постільна білизна – ще одне улюблене місце проживання пилових кліщів. З дитинства нас привчали заправляти ліжко, і це правильно. Але робити це треба не відразу, а через дві години. Справа в тому, що в заправленому ліжку кліщі розмножуються активніше, і зростає ризик появи алергії.

Відбувається це через те, що волога від нашого тіла залишається на білизні. Вранці, коли ти закриваєш вологу ковдрою і покривалом, створюється парниковий ефект – прекрасні умови для розмноження кліщів.

Щоб убезпечити себе, щотижня міняй постільну білизну і і прати її потрібно при температурі не менше +50 градусів, при якій кліщі гинуть. Якщо є можливість, застосовуй подвійне полоскання. Саме такий режим прання дозволить тобі знешкодити білизну.

Хто живе на пульті?

Ми чхаємо і кашляємо на нього, беремо брудними руками … В таких умовах пульт стає ідеальним живильним середовищем для безлічі бактерій і мікробів. Раз в тиждень протирай телевізійний пульт серветкою, просоченою спиртом. А якщо в сім’ї є хворі – роби це кожен день.

У ретельному чищенні також потребують вимикачі і дверні ручки. Для цього їх треба протирати спеціальним дезинфікуючим засобом. І не забувай про ручку з вуличного боку, за яку ти берешся кожен раз, коли входиш в квартиру або будинок.

Чим небезпечний кондиціонер

Якщо його регулярно не чистити, в ньому крім пилу виникне небезпечний грибок. З’являється він через те, що частина конденсату з’єднується з частинками пилу. Це стає сприятливим середовищем для розмноження мікроорганізмів, в тому числі і цвілевих грибів. Їх небезпека в тому, що вони знижують імунітет і підвищують ймовірність легеневих захворювань.

Де ще може перебувати цвіль? У квіткових горщиках і піддонах, холодильнику, вентиляційних решітках, на шторці для душа, на кахлі у ванній. Все це теж потрібно регулярно мити з знезаражувальним засобом – як мінімум раз на два тижні.

Заглянемо на кухню

Вчені встановили: в стандартній морозилці мешкає до 11 млн бактерій. Потрапляють вони в неї разом з продуктами: м’ясом і рибою. Щоб підтримувати чистоту в морозильній камері, мий її приблизно раз в три тижні розчином соди або оцту.

Не забувай частіше міняти губки для миття посуду. У них залишаються не тільки шматочки їжі, але і мікроорганізми – більше 21,5 тисячі на 1 кв. см. Те ж саме відноситься до кухонного рушника.

Ретельно мий дошки для порізки. До речі, найбезпечнішими для здоров’я вважаються керамічні або пластикові. На них не так активно розмножуються небезпечні мікроорганізми. Що стосується дерев’яних поверхонь, то від них краще відмовитися. У мікротріщинах таких дощок живе особливо багато бактерій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів