Надлишок цього продукту вбиває мікрофлору кишечника

П’ять грамів солі в день – середня норма споживання, рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я. І якщо людина перевищує норму більш ніж у два рази, вона може зіткнутися з неприємними наслідками. Надлишок солі змінює мікрофлору кишечника. Підсумок – гіпертонія, посилення перебігу аутоімунних захворювань, включаючи розсіяний склероз.

Цей висновок група фахівців із США, Бельгії та Німеччини зробила після експериментів з мишами. Тварин протягом декількох тижнів спочатку годували продуктами, що містять нормальний рівень солі, а потім продуктами з високим вмістом солі.

Саме остання версія раціону приводила до смерті лактобактерій (Lactobacillus murinus).

Читайте також: Вчені з’ясували, який продукт підвищує ризик ракової хвороби у чоловіків

Паралельно у тварин підвищувався тиск і кількість імунних клітин Th17, що пов’язуються з гіпертонією і аутоімунними захворюваннями. Також було проведено дослідження за участю 12 дорослих чоловіків, які протягом двох тижнів щодня споживали по шість зайвих грамів солі. У підсумку на 14 день в їх організмі були зафіксовані ті ж зміни, що і у мишей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів