Названі шкідливі алкогольні напої

Співробітники Медичної школи Університету Індіани (США) опублікували дані проведеного ними дослідження, в ході якого вчені з’ясовували, які алкогольні напої швидше викликають залежність, – високоградусні або ті, які здаються смачними. Вони встановили, що найбільше «гормонів задоволення» в організмі виробляється у відповідь на вживання пива.

Вченими було проведено експеримент за участю близько 50 чоловіків різного віку, які пробували різні спиртні напої. Дослідники виявили: смак пива, незалежно від рівня алкоголю, що міститься в ньому, діє на організм як найсильніший «дофаміновий стимулятор». Після вживання цього напою в кров викидається найбільша кількість дофаміну – нейромедіатора, званого також «гормоном задоволення».

Саме сплеск дофаміну викликає у людей манію – вони починають тяжіти до того, що спонукає їх організм виробляти якомога більше дофаміну. Таким чином, згідно з отриманими даними, вживання пива може стати головним фактором алкоголізації людини. «Це перший експеримент на людях, що показав, що смак алкогольного напою може викликати активність дофаміну в центрах мозку, що відповідають за відчуття нагороди і задоволення», – зазначив провідний автор проекту Девід Кереку.

Читайте також: Перевірено зв’язок між кавою і серцевим нападом

Але пиво – не єдиний алкогольний напій з великим потенціалом небезпеки. Вчені пояснили: чим більше в алкоголі супутніх хімічних сполук, тим він важчий для переробки організмом. Виходячи з цього, вони визначили ряд найбільш шкідливих і небажаних для вживання алкогольних продуктів – це, на їхню думку, банкові коктейлі, алкогольні коктейлі з великою кількістю інгредієнтів, шампанське, лікери.

Джерело

Поділись


Новини партнерів