Гаряча ванна перед сном: 5 причин, чому вона така корисна взимку

Якщо вранці нам потрібен душ, щоб підбадьоритися, то ввечері не відмовляйте собі в задоволенні поніжитися в теплій ванні. І на це є декілька вагомих причин.

Але пам’ятайте, що приймати гарячий душ чи ванну варто не менш, ніж за годину до сну. Одразу перед вкладанням цього робити не варто, бо ви просто не зможете нормально заснути.

Знімає стрес

У холодну пору року багато людей страждають від туги і нудьги, які іноді переходять навіть в депресію. Для таких людей психотерапевти рекомендують приймати теплу ванну перед сном. Справа в тому, що після напруженого і стресового дня, конфліктів і проблем, люди потребує відпочинку та усамітнення. А ванна – чудове місце для відпочинку.

Очищає від токсинів

Як відомо, гаряча вода добре розширює пори, від чого ваше тіло ще більше очищується. Плюс ще можна використовувати мочалку і скраб для тіла, щоб після процедури ваше тіло ніби пахло від свіжості і чистоти.

Допомагає від безсоння

Доведено, що люди, які регулярно приймають ванну перед сном, засипають швидше і сплять краще. Для кращого ефекту в гарячу воду рекомендується додавати: хміль, валеріану, мелісу, збори лікарських трав, ефірні олії м’яти і ромашки.

Читайте також: Миття посуду та прасування білизни продовжують життя

Зміцнює імунітет

Прийом гарячої ванни сприятливо впливає на роботу судинної та лімфатичної систем, сприяючи більшому виробленню імунних клітин, які допомагають боротися із застудою і іншими вірусами.

Прискорює кровообіг

Завдяки високій температурі, прийняття ванни покращує процес кровообігу, прискорює циркуляцію крові, розганяючи кров по судинах. За рахунок цього, клітини отримують більше кисню, а також поліпшується кровопостачання кінцівок, що особливо важливо тим, у кого сидяча робота.

Джерело

Поділись


Новини партнерів