Дієтологи розповіли, чому слід снідати яйцями

Яйця – один з найдоступніших, швидких і при цьому корисних видів сніданку.

У яйцях міститься велика кількість білків, омега-3 кислот, вітамінів D, T і B12, а також інших корисних речовин. Дієтологи радять снідати яйцями, які можуть принести організму велику користь.

По-перше, такий сніданок допоможе заощадити час, адже для приготування цієї страви його потрібно зовсім небагато. Для того, щоб підсмажити яєчню, вистачить кількох хвилин, але є люди, які взагалі вважають за краще їсти сирі яйця.

Дієтологи кажуть також, що яйця – один з найбільш ситних видів сніданку. Наприклад, якщо ви з’їсте вранці яблуко або банан, то вже незабаром відчуєте голод. За словами фахівців, сніданок з трьох яєць, приготованих в будь-якому вигляді, забезпечить організму 21 грам білка. Це означає, що почуття голоду до обіду вас не потривожить. До того ж яйця допомагають зарядитися енергією на весь день і значно покращують концентрацію.

Читайте також: Дієтологи розповіли, як правильно їсти картоплю

Деякі противники яєчних сніданків кажуть, що цей продукт містить багато холестерину, що тягне проблеми з закупоркою судин. Однак дієтологи кажуть, що холестерин, який міститься в яйцях, ніяк не впливає на серцево-судинну систему.

Яйця на сніданок можна готувати в різних варіантах. Наприклад, якщо додати до звичайної яєчні овочі, грінки або цукіні, то вийде зовсім нова страва. Фактично яйця можна поєднувати з будь-якими продуктами в вашому холодильнику, що робить їх ідеальним сніданком.

Джерело

Поділись


Новини партнерів