Названі продукти, які повільно труять організм

Разом з продуктами харчування ми вживаємо не тільки корисні речовини, – в організм можуть потрапити і токсичні компоненти. Якщо вони щодня присутні в раціоні, ризик виявитися жертвою отруєння значно підвищується.

Зокрема, за словами експертів, небажані з’єднання нерідко присутні в картоплі. Наприклад, це глікоалкалоїд соланін, через який картопля набуває зеленуватого відтінку. Очищаючи картоплю, потрібно ретельно видаляти зелені ділянки, а краще – викинути зіпсований плід зовсім, відзначили лікарі.

Також в «чорний список» потрапили яблука. Тих, хто любить з’їдати ці фрукти разом з кісточками, медики попередили: може виявитися вкрай небезпечним з’їсти за один раз відразу кілька яблук. «Яблучні кісточки містять ціанід, а він є сильнодіючою отрутою, його нерідко використовують в приготуванні отрути для щурів», – говорять експерти.

Читайте також: Як знизити артеріальний тиск без ліків

Крім яблучних кісточок, додали вчені, не рекомендується їсти ядра кісточок вишень, абрикос, слив. У них містяться елементи синильної кислоти – природної отрути, що виробляється рослинами для захисту від шкідників.

До речі, частки синильної кислоти містяться і в мигдальних горіхах. Тому вживати мигдаль слід дуже помірно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів