Чому тушкувати продукти у відкритій сковороді – шкідливо для здоров’я?

Вважається, що тушковані продукти відрізняються користю в порівнянні з смаженими. Однак все не так просто. Як показали дослідження, саме під час тушкування в відкритому посуді в повітря потрапляють мікроскопічні частинки жиру. Якщо їх вдихнути, можна зіткнутися з реальними проблемами, кажуть співробітники Технічного університету Техасу і Університету Юти.

Вчені нагрівали масло на сковороді, а потім дивилися, що відбувалося при додаванні води. За словами експертів, цілком передбачувано поєднання води і розпеченого масла давало справжній вибух – безліч частинок жиру потрапляло в повітря. З цієї точки зору, особливо небезпечні курка і овочі (в них багато води).

Експерти висувають основні претензії до методів приготування, що практикуються в китайській кухні (воду додають в гарячу сковороду). Вони підкреслюють: мільйони людей помирають через забруднення середовища у власному будинку. Вчені сподіваються, що їх відкриття дозволить спроектувати системи вентиляції та фільтрації повітря нового покоління. Правда, наскільки далеко частки масла здатні розпорошуватися по кухні, ще належить дізнатися.

Поділись


Новини партнерів