Вчені з’ясували, який продукт підвищує ризик ракової хвороби у чоловіків

Американські дослідники виявили, що фітоестрогени, які містяться в соєвих продуктах, за своєю структурою схожі на гормон, що підвищує ступінь тяжкості раку передміхурової залози. Однак фахівці кажуть: необхідні подальші дослідження.

Вчені проаналізували дані 27 004 чоловіків. За 11 років рак простати розвинувся у 2598 учасників. У 287 добровольців рак був на пізній стадії. Фахівці вивчили раціон харчування учасників. Дослідження показало, що вживання фітоестрогенів було тісно пов’язане з раком простати.

Читайте також: Медики розповіли, як 2-3 кухлі пива в день впливають на печінку

У той же час дослідники з Університету Арізони недавно виявили: ізофлавон геністеїн, що міститься в соєвих продуктах, здатний запобігти розвитку раку молочної залози. Зокрема, він захищає ген BRCA1, пов’язаний з раком грудей. BRCA1 – ген-супресор пухлинного росту. У нормі він підтримує стабільність ДНК і запобігає розвитку генетичних захворювань, таких, як рак. Якщо ж робота цього гена порушується, ризик раку грудей збільшується.

Джерело

Поділись


Новини партнерів