Перевірено зв’язок між кавою і серцевим нападом

Хоча кофеїн, що міститься в цьому напої, провокує суперечки з приводу його користі для здоров’я, пити каву, перш за все, корисно, а не шкідливо. Нове дослідження вчених з Університету Колорадо показало: споживання кави знижує ймовірність розвитку інсульту і серцевої недостатності, а безліч наявних в ньому антиоксидантів перекриває деякі фактори ризику.

Вживання кави скорочує можливість інсульту на 8%, серцевої недостатності – на 7%, заявили дослідники, які спочатку ставили своїм завданням вивчити ступінь впливу напою на серцево-судинне здоров’я. В ході проведеного ними аналізу були враховані дані трьох великих наукових робіт, в яких розглядалась кореляція між споживанням кави і станом серцево-судинної системи у людей. В результаті, констатували вчені, вони отримали суттєві аргументи про корисність кави для серця, мозку і судин.

«Зв’язок між вживанням кави і зменшенням ризику розвитку серцевої недостатності та інсульту була послідовно відзначена у всіх трьох дослідженнях», – зазначила провідний автор проекту доктор Лаура Стівенс.

Читайте також: Як знизити артеріальний тиск без ліків

Стівенс додала, що при дослідженні фахівці виявляли факти, які перегукувалися з висновками попередніх випробувань про те, що кава має потенціал запобігати раковим захворюванням, захищати від головних болів і набору зайвої ваги.

Дані якості безумовно роблять каву напоєм для довголіття, переконані фахівці.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів