Дієтологи розповіли, як правильно їсти картоплю

Картопля, всупереч всіх «страшилок» про нього, – дуже поживний і корисний продукт, який містить в собі багато цінного для здоров’я калію. Але страви, що містять картоплю, можуть провокувати набір зайвої ваги. Щоб цього не сталося, необхідно використовувати правильні способи приготування картоплі і її поєднання з іншими продуктами, вважають дієтологи

Дієтолог Олег Медведєв пояснив: жарка картоплі на сковороді і у фритюрі – це невідповідні способи її приготування, які роблять картоплю шкідливою. За словами експерта, жарка перетворює крохмаль який міститься в картоплі в прості вуглеводи, аналогічні тим, що присутні в випічці і солодощах.

Таким чином, організм реагує на смажену картоплю так, як на цукерки і тістечка – в крові швидко піднімається рівень глюкози, і підшлункова залоза виділяє відразу багато інсуліну, щоб розщепити її. В таких умовах розвивається інсулінова резистентність, яка веде до появи діабету.

Лікар порекомендував запікати або відварювати картоплю «в мундирі». При такій термічній обробці незрівнянно краще в продукті зберігаються мінеральні речовини. До речі, додав фахівець, такі речовини містяться в основному в шкірці.

Крім того картоплю треба їсти не з м’ясом, а з зеленню, квашеною капустою або з іншими овочами. Тільки так її вживання не призведе до зайвої ваги.

Джерело

Поділись


Новини партнерів