Кілька порад, які допоможуть знизити артеріальний тиск

Гіпертонію вважають вельми підступним захворюванням, яке майже ніяк не проявляється на ранніх етапах. Тим часом організм постійно відчуває стан підвищеного артеріального тиску.

Якщо вам час від часу доводиться страждати від періодичних стрибків артеріального тиску, не поспішайте приймати ліки. Є багато інших способів, які допомагають побороти недугу, не використовуючи сильні препарати.

Самопоміч за методом Лю Хуншена

Представник китайської медицини, доктор Лю Хуншен запропонував досить простий у використанні спосіб самодопомоги. Ваш орієнтир – лінія, яка проходить від точки, під мочкою вуха і до середини ключиці. Цю лінію намагайтеся дуже легко і акуратно погладжувати. Рухайтеся зверху вниз кінчиками пальців. Повторюйте по десять разів на кожній зі сторін.

Прийміть холодний душ

Деяким хворим допомагає холодний душ. Але використовувати цей спосіб потрібно з обережністю. Поруч завжди повинна знаходитися людина, яка слідкуватиме за вашою безпекою. Категорично заборонено при підвищеному тиску приймати гарячий душ чи йти в сауну.

Дихальна гімнастика

Потрібно сісти на підлогу у позі лотоса (по-турецьки). Повільно набрати повні груди повітря і затримати на кілька секунд, а після цього також неквапливо і розмірено видихати. Повторювати цю вправу треба протягом десяти хвилин.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів