Експерти назвали продукт, який миттєво допоможе позбутися від болю в горлі

При виникненні болю в горлі багато хто віддає перевагу медичним препаратам. Однак часом нетрадиційні методи лікування теж дають відмінний результат.

Біль в горлі – один з головних симптомів більшості хвороб, що атакують людей в осінньо-зимовий період. Багато хто намагається полегшити больові відчуття за допомогою теплих напоїв – чаю, кави, глінтвейну і так далі. Однак медики пропонують протилежний метод боротьби з болем в горлі.

Британський вчений, професор Школи біологічних наук Кардіфського університету Рон Еклс радить усувати біль в горлі за допомогою морозива. За його словами, при захворюванні горла вживання холодного продукту може забезпечити лікувальний ефект.

«Морозиво є хорошим способом лікування хворого горла. Воно надає заморожуючу дію на запалені тканини і може надавати специфічну інгібуючу дію на нерви, які провокують больовий синдром в горлі », – пояснив Еклс.

При цьому експерт упевнений, що морозиво при лікуванні горла є більш корисним, ніж гарячі напої. Еклс каже, що останні забезпечують перш за все ефект плацебо . Люди за допомогою теплої рідини заспокоюють біль і вірять в ефективність цієї процедури.

Втім, за словами вченого, такий метод лікування також має право на життя. Він провів дослідження, в якому взяли участь 30 добровольців. В результаті Еклс з’ясував, що хоча гарячі напої і не лікують запалення в горлі, однак вони заспокоюють пацієнтів і дозволяють їм відчувати себе більш комфортно.

Професор каже, що кращими гарячими напоями для заспокоєння хворого горла є чай з фруктів, компоти і відвари.

Джерело

Поділись


Новини партнерів