Відкрита ще одна таємниця старіння

Наукове дослідження природи старіння, проведене в Нідерландах, виявило зв’язок між інтенсивністю старіння людини і рівнем глюкози в його крові..

«Чим вище рівень глюкози в крові людини, тим старше вона виглядає», – такий вердикт був озвучений фахівцями. Перш ніж зробити такий висновок, вчені обстежили організм у 602 добровольців, які погодилися взяти участь в їхньому експерименті.

Випробовувані пройшли повний медогляд, при цьому оцінювалися не тільки аналізи біологічних матеріалів, а й зовнішність людей – наприклад, то, наскільки зморшкувата їх шкіра. Потім їх фотознімки показувалися аудиторії, яку просили визначити вік зображених людей. В результаті фахівці зробили висновок: кожен зайвий міллімоль цукру на літр крові візуально робить людину на п’ять місяців старше.

Люди з низьким рівнем глюкози в крові виглядають молодшими тих, у кого цукор в крові підвищений, показали дані проекту. Діабетики в середньому виглядають на півтора роки старшими за свій біологічний вік. Вчені вважають, що це відбувається через здатність цукру зв’язувати і виводити з організму молекули колагену, які роблять шкіру пружною і гладенькою.
Джерело

Поділись


Новини партнерів