Як лікувати гайморит в домашніх умовах?

Гайморит – це досить поширене захворювання слизової оболонки гайморової порожнини. Залежно від тяжкості, він може протікати гостро або трансформуватися в хронічну форму. Якщо своєчасно поставити діагноз, то в більшості випадків досить ефективним буває лікування гаймориту в домашніх умовах.

Пам’ятайте, що в разі, якщо лікування не допомагає, а симптоми посилюються, то не варто відкладати візит до лікаря. Статистика захворювання говорить про те, що при лікуванні гаймориту народними засобами відсоток позитивних результатів досить високий. Існує безліч рецептів крапель, відварів і мазей.

Краплі на основі меду

Ретельно подрібнити 4 грами трави чистотілу. Змішати з медом і соком алое в рівних об’ємних частинах. Закапувати три краплі в кожну ніздрю (при двосторонньому гаймориті) до 5 разів на добу. Не застосовується при алергії на продукти бджільництва і для маленьких дітей.

Олія шипшини 

Олію шипшини або олію обліпихи можна закапувати в ніс до 5 разів на день. Ефективно як при гострому, так і при хронічному гаймориті. Не застосовується для дітей віком до 2 років.

Компреси з глини

50 грамів глини розвести в гарячій воді до консистенції пластиліну. Два шматочка марлі змочити в теплій рослинній олії і розташувати по обидва боки від носа на гайморові пазухи. На марлю викласти коржі з теплої глини. Тримати компрес рекомендують приблизно годину.

Поділись


Новини партнерів