Медики розповіли, як 2-3 кухлі пива в день впливають на печінку

157505356

Дослідники з Медичної школи при Університеті Індіани (США) встановили, що навіть в дуже невеликій кількості випите пиво може завдати шкоди організму.

Вченими було здійснено експеримент, в ході якого добровольці отримували пиво в кількості, що містить 15 мл спирту.

Вважається, що від вживання такої незначної кількості алкоголю, мозок постраждати не може. Західна медицина оцінює як «безпечні» дози алкоголю для чоловіків 30-40 мл спирту (за добу), для жінок – 20-30 мл.

Але дослідження за допомогою томографа показало: і після 15 мл пива в мозку починалися реакції, що призводять до різкого вивільнення дофаміну, через що у людини розвивається звикання і зростає потреба в більш високій дозі алкоголю. У такій ситуації найбільше страждає печінка.

Читайте також: Кращий напій для зміцнення імунітету

«Люди не вважають пиво алкогольним напоєм, тому пивний алкоголізм розвивається швидше і тягне за собою більш серйозні наслідки, ніж розпивання міцних спиртних напоїв», – заявили дослідники.

За їх словами, сьогодні в пиві часто містяться невластиві його класичному рецепту інгредієнти. Частина з них – це канцерогени, повідомили експерти.

Їх вердикт: щоденна доза пива в кількості два-три кухля є вкрай небезпечною для печінки.

Поділись


Новини партнерів