Картопля може вилікувати гепатит

Вчені з томпсонівського інституту в Нью-Йорку, США, провели дослідження, що включало в себе серію експериментів, які дозволили фахівцям зробити дивовижний висновок про властивості картоплі. Автори проекту, зокрема, встановили, що за допомогою цього овоча можна вилікувати гепатит.

Американські клініцисти розробили новий метод лікування гепатиту, що має на увазі використання відомої всім картоплі. Експерименти на мишах вже показали позитивні результати такої новації.

В рамках випробувань вчені вводили в ДНК картоплі ген, що кодує білок, який активується в печінці хворих на вірусний гепатит В. Цією картоплею потім годували мишей. Після того, як тварини її з’їдали, їхній організм інтенсивно виробляв антитіла, які вступають в боротьбу з небезпечним вірусом.

Вірусний гепатит В -це інфекційне захворювання печінки, чия поширеність в світі надзвичайно широка. Особлива небезпека цієї недуги в тому, що ураження печінки, викликане вірусом, може призвести до тяжких наслідків, що загрожують життю, таким, наприклад, як цироз і рак.

Пошук ефективних ліків від цього захворювання давно хвилює вчених і медиків по всьому світу. Таких препаратів, які могли б гарантувати одужання і повне видалення вірусу з організму, на сьогоднішній день поки не існує.

Джерело

Поділись


Новини партнерів