Знайдено спосіб, що допоможе вилікувати серцеву недостатність

Серцева недостатність досі залишається невиліковною недугою. Все, що можуть зробити хворі заради свого здоров”я, це відмовитися від куріння і підтримувати себе в тонусі фізичними навантаженнями. Такий шлях може лише продовжити життя на якийсь час.

Хвороба не дозволяє перекачувати кров організмом з необхідною силою, що  ускладнює дихання, викликає набряки і провокує хронічну втому. Утім вченим з американської лікарні Маунт-Синай вдалося придумати радикальний спосіб боротьби з цією недугою. Успішні випробування на свинях вже показали, що побороти хворобу допоможе ін’єкція вірусу

Лікування не викликало серйозних побічних ефектів, дозволило знизити серцеву
недостатність в лівому шлуночку серця свині на 25%, а в лівому передсерді — на 20%. Також було відзначено скорочення розміру збільшеного серця на 10%. Терапія, яку відкрив Роджер Хайджар і його колеги, впливає на ген, здатний регулювати фосфатазу-1, білок, що міститься у великих кількостях у хворих з серцевою недостатністю. Занадто велика кількість цього білка заважає серцю скорочуватися. При цьому метод Хайджара відрізняється від звичайного для генної терапії підходу: замість того, щоб виправляти мутації одного гена, він змінює характеристику захворювання.

Ген, упакований в штучно створений вірус, що вводиться в стегнову артерію і направляється до серцевого м’яза, щоб відновити білок, якого не вистачає у пошкодженому органі. Мета вчених — вилікувати серцеву недостатність однією ін’єкцією.

Джерело

Поділись


Новини партнерів