Рання сивина убезпечить вас від трьох невиліковних хвороб – медики

Іспанські вчені стверджують, що рання сивина – це не естетичний недолік, а ознака довголіття.   Наукові фахівці з Мадрида зробили такі висновки, провівши низку досліджень, під час яких вивчався взаємозв’язок між кольором волосся та загальним станом здоров’я.

Під час спостереження були вивчені історії хвороб 5 тисяч добровольців у віці 30-60 років. Науковці встановили, що колір волосся безпосередньо пов’язаний з рівнем вмісту в організмі особливої речовини – глуатіон. Вона необхідна для секреції пігменту, який забезпечує колір волосся. Важливо й те, що глуатіон бере участь у захисті організму від таких небезпечних недуг, як онкологічні захворювання, серцево-судинні патології та хвороба Альцгеймера. З віком рівень цієї речовини знижується, і зростає ризик появи перерахованих вище захворювань.

У результаті проведених досліджень було встановлено важливий результат: рання сивина вказує на те, що організм не витрачає глуатіон на секрецію пігментів, які забезпечують колір волосся. Завдяки цьому імунна система має можливість протистояти небезпечним недугам. Тому сиве волосся в 30-40 років – це ознака доброго здоров’я та довголіття.

Поділись


Новини партнерів