Унікальні властивості апельсинового соку

Якщо людина буде випивати щодня по дві склянки апельсинового соку – це зможе знизити ризик переломів стегна вдвічі. Університетом Чженчжоу було проведено дослідження, в якому взяло участь 10000 чоловік. В результаті виявилося, що сік прекрасно зміцнював кістки і захищав від переломів. Секрет криється у вітаміні С. Його також багато в томатах, полуниці, ківі і броколі.

Отже, в рамках дослідження було встановлено: люди, які споживали найбільше вітаміну С, рідше стикалися з переломами. Це відкриття особливо актуально для людей похилого віку, які страждають від остеопорозу. Вітамін С стимулює молоді кісткові клітки (остеобласти), які в підсумку стають дорослими клітинами кісткової тканини.

Читайте також: Вчені знайшли дивовижні властивості замороженої риби

Кожні 50 міліграмів вітаміну С в день (чверть середньої склянки соку) знижували ризик переломів на 5%. Значить, одна склянка соку може знизити ризик приблизно на 20%, а дві склянки – на 40%. Медики наголошують: важливо щоденне надходження вітаміну С з їжею, так як тіло не зберігає цей вітамін.

А ще апельсини, втім, як грейпфрути і лимони, знижують ризик деменції майже на чверть завдяки лимонній кислоті. У складі цієї кислоти є флавоноїд нобілетін. Він, як було доведено, уповільнює втрату пам’яті або навіть повертає її назад.

Поділись


Новини партнерів