Корисні продукти, які не можна вживати у великій кількості

Корисні продукти – поняття широке і дуже підступне. Наприклад, якщо ви з’їсте один апельсин, то отримаєте необхідний для організму вітамін С, який зараз дуже актуальний, бо дає змогу підтримувати імунну систему в холодну пору року. Але що буде з вами, якщо ви за раз з’їсти кілограм апельсинів? Швидше за все, неприємний алергічний висип.

Існують продукти, користь яких занадто перебільшена, і тому багато людей, які зациклені на правильному харчуванні, просто можуть їх переїдати, тим самим завдаючи тільки шкоди своєму організму.

Багато з нас, в гонитві за ідеальною вагою, відмовляються від небезпечного солодкого, замінюючи його добротними шматками білого м’яса, лососем, супом і всім іншим, що прийнято вважати популярною дієтичною їжею. Але є те, про що ви не знаєте, вживаючи цю їжу.

Лосось. Для любителів червоної риби є хороша новина, лосось – дійсно дуже корисна риба, але виключно тоді, коли вона свіжа. Копчений лосось містить сильний канцероген, який провокує розвиток ракових клітин.

Комбуча або, як його ще називають, чайний гриб, безперечно, є дуже корисним напоєм. Але тут теж є одне уточнення, в його складі дуже багато глюкуронової кислоти, і якщо ви вип’єте його занадто багато, то це неминуче призведе до печії .

Тунець. М’ясо тунця в своєму складі має залізо, цинк, магній і білок. А ще в цій дієтичній рибі міститься дуже багато ртуті, надлишок якої може привести до проблем із зором.

Кокосова олія всім відома своїми корисними властивостями. Але в ній є тригліцериди, що знищують загальний рівень холестерину. Краще використовуйте кокосове масло в косметичних цілях, там його користь складно перебільшити.

Читайте також: Вчені знайшли дивовижні властивості замороженої риби

Готовий суп. Здавалося б, чому б і ні, адже такий суп в пакеті або банці дозволяє заощадити час. Його не потрібно готувати, просто нагріти або залити гарячою водою, і він готовий до вживання. Але в тому то й проблема, адже для того, щоб він довше зберігався, в його складі дуже багато солі, яка ніяк не може бути корисною для організму.

М’ясо на грилі. Всі люблять м’ясо на грилі, адже воно містить високу кількість білка. Але також це м’ясо готується при дуже високій температурі, завдяки якій в ньому створюється величезна кількість небезпечних сполук. Вони можуть провокувати ракові клітини. Буде більше користі від м’яса з духовки, або навіть з мікрохвильовки.

Поділись


Новини партнерів