Дієтологи назвали кращу альтернативу каві

Деяким людям кава категорично протипоказана, проте експерти говорять, що для цього напою існує не менше смачна і більш корисна альтернатива.

Оскільки кава містить кофеїн, її не можна пити у великих кількостях, а комусь і зовсім слід відмовитися від цього напою. Але каву можна замінити цикорієм, який володіє величезною кількістю корисних властивостей.

По-перше, цикорій, як і кава, забезпечує організм енергією. Він стане незамінним елементом в раціоні мандрівників, спортсменів і всіх інших людей, стиль життя яких відрізняється високою активністю.

Також цикорій допомагає посилити імунітет за рахунок вмісту аскорбінової кислоти. Цей напій здатний протистояти вірусам, покращувати стан кровоносних судин і тримати в тонусі м’язи.

Оскільки до складу цикорію входить вітамін B2, він має позитивний вплив на репродуктивну функцію. Цей напій покращує стан шкіри, волосся і нігтів. У цикорії міститься каротин, який є сильним антиоксидантом. Ця речовина дозволяє зберігати молодість і покращує пружність шкіри.

Читайте також: Як зберегти систему кровообігу здоровою

Часто медики радять вживати цикорій вагітним жінкам і молодим мамам. Він допомагає їм відновити запаси енергії. Тим більше, в період виношування дитини і годування грудьми каву пити не можна через наявність в ній кофеїну, так що цикорій в цьому випадку є чудовою альтернативою.

Втім, медики відзначають, що цикорій протипоказаний при астмі, бронхіті, варикозному розширенні вен, наявності проблем із серцем і сечовим міхуром.

Джерело

Поділись


Новини партнерів