Названа причина виникнення семи видів раку

Чим більше алкогольних напоїв ви п’єте, тим вищою є ймовірність того, що у вас може розвинутися, щонайменше, один з семи типів раку, попереджають фахівці з Американського товариства клінічної онкології (ASCO).

За словами експертів, навіть незначне або помірне споживання спиртного було тісно пов’язане з підвищеним ризиком розвитку раку стравоходу, раку порожнини рота, раку підшлункової залози, раку шлунка, раку печінки, раку кишечника і раку молочної залози, викликаючи більше 5% випадків смертей від раку у усьому світі.

Згідно з даними опитування, 73% американців регулярно вживають алкоголь, а 13% зізналися, що страждають від алкогольної залежності. У той час як фахівці рекомендують жінкам вживати не більше 8 алкогольних напоїв на тиждень, а чоловікам – не більше 14 напоїв на тиждень, отримані результати свідчать про те, що багато американців п’ють набагато більше покладеної норми.

Читайте також: Лікарі пояснили, чим небезпечні мандарини

Дослідники відзначають, що алкоголь впливає на різні органи певним способом, викликаючи виникнення пухлин. Так, наприклад, ацетальдегід – продукт розпаду алкоголю – впливає на тканини стравоходу, коли людина ковтає спиртне, що в подальшому може стати причиною розвитку раку стравоходу, раку порожнини рота, а також голови і шиї. Рак печінки викликається цирозом, який, в свою чергу, викликаний вживанням алкоголю. Коли розвивається цироз, здорові клітини печінки замінюються пошкодженими клітинами рубцевої тканини, які можуть стати злоякісними. Також було доведено, що алкоголь підвищує рівень гормону естрогену в організмі, тим самим піддаючи жінок ризику розвитку раку молочної залози.

Джерело

Поділись


Новини партнерів