Як визначити нестачу вітамінів

Всім відомо, що вітаміни є життєво необхідними речовинами для забезпечення нормальної життєдіяльності людського організму – ці речовини повинні в достатній кількості надходити в наш організм разом з їжею або, при необхідності, вживатися у вигляді готових вітамінних комплексів, адже при їх нестачі можуть виникнути різноманітні проблеми зі здоров’ям і розлади самопочуття.

Однак перед тим, як починати прийом аптечних вітамінів слід визначити чого ж саме не вистачає організму і який саме препарат слід вживати, ну а зробити це можна навіть самостійно за деякими зовнішніми ознаками.

Якщо шкіра стала надмірно сухою і грубою, а також поява постійної сухості в роті, тріщин і заїд в куточках губ разом з проблемним станом волосся, це може бути ознакою того, що організму не вистачає вітаміну А або Е.

Часті носові кровотечі і погане загоєння подряпин і ранок говорить про дефіцит вітаміну К.

Ранкова слабкість, швидко втомлюються очі, помітно падає зір, а також проблеми із зубною емаллю і, як наслідок зайва чутливість зубів є ознак нестачі вітаміну D.
про те, що організму явно не вистачає вітаміну С може свідчити зниження імунітету і схильність до простудних захворювань, а також підвищення чутливості до холоду, порушення сну і кровоточивість ясен.

Брак вітамінів групи В виявляється слабкістю і пригніченим станом, сонливістю і загальмованістю, німотою в кінцівках, зниженням пам’яті і частим серцебиттям.

Безпричинна поява на шкірі судинних зірочок говорити про нестачу вітаміну Р, а недостатня кількість одержуваного організмом вітаміну Н викликає проблеми з кишечником, а також підвищену схильність до появи набряків.

Поділись


Новини партнерів