Що робити, якщо втомилися очі

Очі часто втомлюються, якщо довго читаєш при поганому світлі. Якщо довго сидиш біля комп’ютера. Що робити, якщо втомилися очі? 

Якщо ви носите окуляри і у вас в окулярах від довгого сидіння перед монітором комп’ютера втомилися очі, то зробіть наступне. Зніміть окуляри, закрийте свої очі долонями рук. А самі очі під долоньками відкрийте. При цьому світло не повинно потрапляти на очі. Вони повинні вдивлятися в темряву. Ось так з долонями на очах і з відкритими очима при цьому, бажано посидіти спокійно хоча б хвилин п’ять. Очі в темряві дуже швидко відпочивають і відновлюються.

Потім самі очі прикрийте і долоньки зніміть з очей і при закритих очах постарайтеся сильно заплющити очі. Потім розслабте очі, але не відкривайте їх. Знову зажмурте, розслабте. Зробіть так раз п’ять – шість поспіль.

Відкривайте очі і проморгайте (дуже швидко раз двадцять). Після таких от не складних вправ ваші очі швидко відпочинуть і відновляться. Можете знову одягати окуляри (якщо звичайно ви їх носите) і приступати до читання книги, до роботи за комп’ютером.

Поділись


Новини партнерів