Дієтологи підказали, чим замінити шкідливі солодощі

Солодкі кондитерські вироби містять багато жирів і цукру, що погано позначається на фігурі і на стані шкіри. Крім того, подібні десерти викликають звикання, так що відмова від їх щоденного вживання може стати непосильним випробуванням для ласунів.

Тим, хто звик щодня їсти солодку випічку та інші види магазинних солодощів, але хоче покінчити з цією звичкою, – експерти в області здорового харчування рекомендують включити в свій раціон деякі продукти. Їх вживання допоможе компенсувати відсутність звичних десертів і звикнути до режиму харчування без постійного вживання солодкого, стверджують експерти.

За словами дієтологів, немає необхідності в тому, щоб відмовлятися абсолютно від усіх продуктів, що мають солодкий смак.

Фахівці заявили, що при відмові від калорійних жирних десертів можна вживати такі продукти: фрукти і ягоди, сухофрукти, мед, пісна випічка, в якій відсутні дріжджі і цукор, шоколад з рівнем какао 75%, мармелад (без цукрового обсипання). У той же час вони підкреслили: у вживанні цих замінників шкідливих десертів обов’язково слід дотримуватися норми.

«Головний плюс цих продуктів в тому, що вони не заважають організму позбавлятися від зайвих кілограмів і при цьому психологічно підтримують тим, що приємні на смак. До того ж, в них міститься багато корисних речовин – вітамінів, мінералів, антиоксидантів і так далі », – цитує журнал фахівців.

Джерело

Поділись


Новини партнерів