Лікарі пояснили, як пити каву для захисту від раку

Кава остаточно закріпила за собою репутацію напою, який чудово вписується в здоровий раціон харчування. Проте, щоб його вживання надавало найбільш сприятливий ефект на організм, потрібно дотримуватися певних принципів, вважають вчені.

Фахівці виділили кілька ключових ознак користі кави. Зокрема, експерти з МАВР – Міжнародного агентства з вивчення раку (США) настійно рекомендують пити каву не дуже гарячою.

«Температура корисної кави не повинна перевищувати 65 ° С, оскільки в вигляді гарячого напою вона може виявитися канцерогеном, що призводить до розвитку раку горла і стравоходу», – пояснили науковці.

Також дослідники зробили висновок, що кава, яка вживається в умовах нездорового існування, не робить істотного позитивного ефекту. Кава корисна, але тільки поки в раціоні присутня якісна їжа і людина не курить, констатували медики.

Крім того, вчені говорять, що краще все ж пити каву з кофеїном, а не декофеїнізовану. За їх словами, при видаленні кофеїну напій втрачає відразу багато антиоксидантів, які борються з окислювальним стресом і запальними реакціями в організмі.

Також експерти пояснили, що корисна для здоров’я кава не повинна містити цукор. Крім того, вона повинна бути приготовленою, а не розчинною.

Дослідження шведських учених з Університету Умео показало, що зварена в турці кава сприяє зниженню ризику виникнення раку грудей. Проведений потім мета-аналіз 59 незалежних досліджень дозволив фахівцям зробити висновок, що кава також може зменшувати загальну захворюваність такими видами онкології, як рак сечового міхура, ободової і прямої кишки, печінки, стравоходу, підшлункової та передміхурової залози.

Джерело

Поділись


Новини партнерів