11 продуктів, які допоможуть позбавитись від жиру на животі

Для того, щоб позбавитися від складок жиру на животі, треба включати у свою дієту продукти, які зменшують запальні процеси в організмі і сприяють згоранню жиру.

Здорове харчування і плоский живіт

Звичайно, існує зв’язок між тим, що ми їмо і як ми виглядаємо. Якщо ми їмо багато жирного і солодкого, живіт, поза сумнівом, “роздується”.

Якщо ж ми віддаємо перевагу овочам і фруктам, живіт стане досить плоским. Звичайно, це не відбувається миттєво, як по чаклунству.

Потрібні зусилля, вправи і рішучість досягти мети.

Ми рекомендуємо включати в дієту продукти, які допоможуть понизити вагу і позбавитися від зайвого жиру:

1. Лосось

Морська риба, у тому числі і лосось, містить в собі багато поживних речовин і вітамінів, а калорій в ній трохи. Вона також забезпечує організм простагландинами. Ці речовини протидіють набряканню тіла.

І в лососеві містяться дуже корисні для організму жирні кислоти Омега-3.

2. Натуральний йогурт

Його також називають грецьким йогуртом. Він дуже хороший для підвечірку або сніданку, оскільки тамує апетит і містить мало калорій.

Протеїни, що містяться в йогурті, допомагають тримати апетит під контролем, завдяки чому ми не переїдаємо і не їмо в “неурочну годину”. Це теж допомагає зробити живіт плоским.

До йогурту можна додати декілька шматочків фруктів, овес або родзинки. Виходить дуже смачний і здоровий напій.

3. Льняне насіння

Якщо ти вегетаріанка або не любиш рибу, не хвилюйся. Рибу може замінити рослинний продукт, який тобі дуже сподобається. Це льняне насіння.

У нім міститься багато ненасичених жирних кислот Омега-3, Омега-6 і Омега-9. Перед тим, як його їсти, не забудь випити достатню кількість води. Льняне насіння можна додавати в салати, торти, соки, йогурт і взагалі у будь-які страви, в які ти захочеш.

4. Ягоди

У ягодах міститься мало цукру, але багато антиоксидантів. Тому їх добре їсти на десерт, коли ми намагаємося позбавитися від складок жиру на животі.

Якщо ти намагаєшся підвищити тонус м’язів черевного пресу, обов’язково з’їдай чашку ягід в день.

Вони покращують травлення, допомагають зменшити здуття живота і нормалізують рівень цукру в крові.

Особливо корисною ягодою вважається чорниця. Вона має сильну протизапальну і антиоксидантну дію. А пригнічення активності вільних радикалів сприяє зменшенню запалення в ділянці живота.

5. Яйця

Яйця, якщо їсти їх помірно, теж допомагають зменшити жирові складки на животі. Амінокислоти, що містяться в них, сприяють спалюванню жиру.

Яйце, з’їдене на сніданок, добре вгамовує голод, завдяки цьому нас не тягне “перекушувати” незабаром після сніданку. Яйця краще їсти вареними або сирими, смажити їх не варто.

6. Каррі

Ця спеція має жовтуватий колір через куркуму, що входить до її складу. Куркумін, що міститься в ній, добре діє на імунну систему і запобігає затримці рідини в організмі і набрякам.

Тому не забувай додавати каррі в різні страви. Дуже добре додавати її до рису і в соуси.

7. Горіхи

Хоча в горіхах досить багато жирів і калорій, вони допомагають знижувати вагу і зменшувати запалення в животі.

Горіхи діють так на організм завдяки корисним жирам (так само як і морська риба), що міститься в них.

Тому рекомендується з’їдати 1 жменю горіхів в день (особливо коли тобі нестримно хочеться з’їсти щось солодке).

Це можуть бути різні горіхи: мигдалеві горіхи, волоський горіх, фісташки, фундук, бразильський горіх. Вони усі дуже смачні і корисні!

8. Зелений чай

Настій зеленого чаю допомагає виводити з організму надлишок рідини і сприяє спалюванню жиру. Він дуже допомагає зменшити жирові складки на животі.

Можна випивати декілька чашок зеленого чаю в день. В якості підсолоджувача добре використовувати мед. Інший варіант – змішувати зелений чай з лимонним соком. Цей напій дуже смачний!

9. Соя

У насінні сої міститься багато протеїнів, антиоксидантів і клітковини. Їх можна купувати в магазинах натуральних продуктів і використовувати при приготуванні пиріжків, гамбургерів, тортів, супів і так далі

Дуже корисне і соєве молоко. На відміну від коров’ячого, воно не містить лактози (яка часто викликає здуття живота).

10. Інтегральні злакові

Багато хто вважає, що в інтегральних злакових, як і в горіхах, надто багато калорій. Насправді, вони краще насичують організм, ніж страви з рафінованих злаків.

Інтегральні овес, ячмінь і рис знижують рівень протеїну З, який провокує набряки. Інтегральне борошно також корисніше, ніж рафінована.

11. Яблука

Це один з найкорисніших продуктів. Яблука добре вгамовують голод і зменшують тягу до солодкого.

У них міститься клітковина і пектин, ефективний спалювач жиру. У цьому фрукті мало калорій і цукру. Ним дуже добре підкріпитися до і після фізичних вправ.

Джерело

Поділись


Новини партнерів