Як схуднути за допомогою насіння льону

Як насіння льону допоможе очистити кишківник і схуднути
Окрім того, що насіння льону має потужний протираковий ефект, ще воно багате дієтичною клітковиною і тому допомагає нам боротися із зайвою вагою, знизити рівень холестерину і запобігти закрепам кишківника.

Відомо, що насіння льону володіє безліччю корисних властивостей. Його використовують у багатьох домашніх засобах, але найціннішими властивостями насіння льону є його здатність очищати кишківник і боротися із зайвим жиром. Хочеш дізнатися як? Читай про це в нашій статті.

Для того, щоб дати загальне уявлення про роль кишківника в організмі, відмітимо, що його завданням є виведення відходів нашої системи травлення і паразитів. Але проблема полягає в тому, що не завжди все повністю виводиться з організму. Відходи накопичуються, і це може привести до деяких проблем зі здоров’ям, в основному через те, що через стінки кишківника токсини поступають прямо в кров і завдають непоправної шкоди нашому організму.

Серед цих проблем можна перерахувати закреп, діабет, уповільнений метаболізм, хвороби нирок і печінки, проблеми зі слухом і зором, артрит, рак, поганий стан волосся, нігтів і нездоровий колір обличчя.

Зв’язок між очищенням кишківника і зниженням ваги

Іноді багато людей дивуються чому, якщо ти хочеш схуднути, спочатку треба очистити кишківник. Їм було б корисно дізнатися, що не все, що ми їмо повинно взагалі потрапляти в наше тіло. Ці залишки перевареної їжі, як ми вже говорили раніше, скупчуються в нашому кишківнику, ми почуваємо себе від цього роздутими і нездоровими. Особливо сприяє цьому незбалансована дієта, надлишок білого борошна, рафінованого цукру і жиру.

Ця шкідлива їжа викликає біль в животі, погане самопочуття, зайва вага і алергії, а також нетравлення шлунку і нерегулярний стілець.

З тієї миті, як ти вирішиш провести очищення кишківника, щоб схуднути і позбавитися від усього зайвого, що накопичилося в твоєму організмі, дуже важливо перейти на здоровіше харчування, включити у своє щоденне меню більше фруктів і овочів, продуктів, багатих клітковиною, цільнозернові злаки і горіхи.

Які властивості має насіння льону?

Насіння льону має потужний протираковий ефект, крім того, воно містить велику кількість фітоестрогену, який імітує дію естрогену. Це відбувається завдяки високому вмісту жирних кислот Омега-3, і особливо цінно, коли організм сам не справляється з виробленням потрібної кількості естрогену. Насіння льону містить речовину, регулюючи артеріальний тиск, а ще допомагає збалансувати метаболізм жирів, енергії і кальцію.

Окрім цього, в ньому міститься багато клітковини, більше, ніж у будь-якому іншому злаку. Усе це робить насіння льону ідеально корисним продуктом харчування. Воно повинно стати незамінним компонентом твоєї дієти, якщо ти хочеш схуднути, понизити рівень холестерину в крові і запобігти виникненню закрепів.

І на додаток до усього вищесказаного, насіння льону зменшує ризик виникнення раку кишківника, грудей, простати і легенів. Також воно допомагає впоратися з такими захворюваннями і проблемами, як:

стрес
діабет
затримка рідини в організмі
погана якість сперми
депресія
алергії
проблеми з щитовидною залозою
проблеми із зором.

Як застосовувати льон для очищення кишківника і зниження ваги

Клізми або інші механічні способи очищення кишківника працюють лише на невеликій його ділянці, всього біля 50 сантиметрів, крім того, вам знадобляться певні пристосування, а також треба добре розбиратися в цій темі, щоб не зашкодити здоров’ю. Тому хорошим способом очищення кишківника є споживання насіння льону або борошна з них впродовж трьох тижнів.

Ця лікувальна процедура допоможе тобі повністю очистити твій кишківник від зайвого слизу, відходів травлення і паразитів, але при цьому зберегти мікрофлору травного тракту. Наслідуючи цю техніку, ти скинеш зайві кілограми, і твій організм почне швидше спалювати жир. Також вона зробить позитивний ефект на регуляцію ліпідного обміну.

Льняне борошно швидко засвоюється організмом і сприяє виведенню токсинів, зниженню рівня холестерину, жиру і цукру в крові. Очищення кишківника за допомогою насіння льону в першу чергу корисно для людей, котрі страждають від:

– запалення шлунково-кишкового тракту або верхніх дихальних шляхів
– виразкової хвороби шлунку, гастриту, коліту або виразки дванадцятипалої кишки
– хвороби або інфекції сечовивідних шляхів, пелонефрита або циститу
– надмірної маси тіла або проблем з ліпідним обміном.

Впродовж трьох тижнів замість сніданку треба пити цей коктейль:

Перший тиждень: одна столова ложка борошна з насіння льону і 100 мл кефіру.
Другий тиждень: дві столові ложки борошна з насіння льону і 100 мл кефіру.
Третій тиждень: три столові ложки борошна з насіння льону і 150 мл кефіру.

Проотягом усього дня радимо їсти максимально здорову їжу, що бажано не вимагає якої-небудь обробки, – наприклад, більше овочів і фруктів, цільнозернові пластівці, мінеральна вода і горіхи. Кефір можна замінити грецьким або натуральним йогуртом, бажано, щоб він був домашнього приготування і без консервантів або яких-небудь інших шкідливих речовин.

Ще один рецепт для того, щоб схуднути і очистити кишківник

Напій, приготований по цьому рецепту, необхідно приймати щодня впродовж цілого місяця. Цей спосіб допоможе тобі скинути до 4 кілограмів, якщо одночасно з цим ти правильно харчуватимешся, робитимеш фізичні вправи і питимеш багато води (два літри в день).

Треба заварити одну столову ложку насіння льону в чашці киплячої води, коли суміш стане “желеподібною”, напій готовий. Профільтруй його, щоб видалити насіння і пий перед сніданком. Слід готувати нову порцію щодня. Ти можеш помітити, що частіше ходитимеш в туалет, оскільки це являється натуральним проносним.

Джерело

Поділись


Новини партнерів