Лікарі пояснили, чим небезпечні мандарини

Мандарин – головний фрукт на Новий рік. Однак він може бути небезпечний! Як вибрати правильний мандарин, а на який фрукт краще не звертати уваги.

З наближенням зими на полицях супермаркетів з’являються мандарини. Це головний фрукт на новорічному столі і улюблений багатьма цитрусовий. Його яскравий, свіжий смак прекрасно поєднується з м’ясними стравами та іншими фруктами, служить основою для маринадів, та й просто так мандаринки поглинаються буквально кілограмами.

Однак фахівці рекомендують стримати запал. На жаль, не всі мандарини, що потрапляють на наш стіл, можуть носити горде звання здорової їжі. Як вибрати правильні мандаринки?

Журнал Health info застерігає покупців мандаринок, особливо тих, які привезені в нашу країну здалеку. Еквадор, Марокко, Іспанія … За ним можна вивчати географію і екзотичні захворювання. На шкірці плодів, які прибули здалеку, приносяться так само тамтешні паразити, нетипові для нас інфекції, мікроби, бактерії. А давай по-чесному, ти часто миєш мандарини перед вживанням? То то ж! Але ж ігнорування гігієни призведе до отруєння і зараження «заморськими» недугами.

Перш ніж відправити в рот кисло-солодку часточку, обов’язково мий мандарини і ретельно очищай від шкірки. Від білих прожилок – теж. Купуючи мандарини, відзнач для себе, що вони не повинні липнути до рук, особливо, якщо в ящику немає пошкоджених фруктів, які просто могли пустити сік. Використовуй рукавичку для того щоб скласти в свій пакет вибрані мандаринки. Липкі плоди можуть бути оброблені етиленом, який накопичується в печінці і викликає захворювання кровоносної системи і надає токсичну дію на твій організм.

Восковий матовий блиск робить мандарини такими привабливими, хоч прямо зараз фотографуй! Однак це ознака того, що плоди обробили фунгіцидами. Ця речовина бореться з цвіллю. Все б добре, але вона викликає ниркову недостатність, а при поєднанні з алкоголем стає причиною важкого отруєння.

Мокрі на дотик мандарини можуть бути переморожені при транспортуванні. Лікарі настійно не рекомендують їсти їх у сирому вигляді, так і в середині запросто могли розплодитись хвороботворні організми. І зовсім вже слід уникати плодів з зеленими плямами на шкірці, так як це явна ознака хвороби фрукта.

Поділись


Новини партнерів