Чим корисна картопля

1139

Картопля давно вважається традиційною стравою на нашому столі. Їдять картоплю в будь-якому вигляді: смажену, варену, печену або тушковану. Цей овоч можна перетворити на відмінні ласощі.

У картоплі міститься крохмаль, цукор, клітковина і вражаюча кількість вітамінів і мінералів.

Найбільш корисні і багаті вітамінами молоді бульби. У молодій картоплі містяться білок, жири, магній, кальцій, цинк, залізо, вітаміни групи B, С, D, Е, U, К, РР, каротин.
Завдяки великому вмісту калію картопля допомагає виведенню з організму води і солі, це нормалізує обмін речовин. Соком картоплі здавна лікували виразкові хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки. Молоду картоплю лікарі рекомендують вживати при гіпертонії, атеросклерозі і серцевої недостатності. Печію, нудоту і часті головні болі також можна вилікувати свіжим картопляним соком.

Картопляну маску використовують для зміцнення волосся. У косметології з картоплі готують зволожуючу і пом’якшувальну маску для обличчя.

Поділись

Свіжі записи:


Магазин: