Білі гриби названі секретною зброєю проти старіння

Чим частіше людина вживає в їжу білі гриби, тим повільніше в його організмі протікають процеси старіння . Справа в тому, що білі гриби містять відразу два антиоксиданти, які забезпечують довголіття.

Йдеться про ерготионеїн і глутатіон. Вони нейтралізують негативний ефект окисного стресу (пошкодження клітин в результаті окислення від дії вільних радикалів). Професор Університету Пенсільванії Роберт Білмен стверджує, що існує вільнорадикальна теорія старіння, згідно з якою при окисленні їжі в організмі побічним ефектом є утворення вільних радикалів, в основному шкідливих. Все це викликає розвиток раку, ішемічну хворобу серця та хворобу Альцгеймера.

Те, що антиоксиданти в продуктах харчування працюють, нейтралізуючи радикали, у експерта немає сумнівів. Але рівень корисних речовин сильно різниться. Зокрема, було встановлено: концентрація ерготионеїну і глутатіону різниться в різних грибах. Найбільше їх містять білі, а найменше їх є печерицях. Що важливо, термічна обробка продукту не впливає на вміст антиоксидантів. Ерготионеїн, наприклад, стійкий навіть до високих температур.

Поділись


Новини партнерів