Як самостійно перемогти гіпертонію

З гіпертонією можна прожити до глибокої старості, головне – контролювати артеріальний тиск і не допускати його підвищення, а також приділяти час своєму здоров’ю для того, щоб гіпертонія не дала ускладнень.

Люди похилого віку нерідко підсаджуються на лікарські препарати, спустошуючи свій гаманець, які в цілому не приносять ніякої користі здоров’ю.

Гіпертонію можна перемогти і самостійно, для цього потрібно:

Регулярно рухатися.

Не сидіти і не лежати цілими днями в квартирі / будинку. Найчастіше виходити на вулицю і здійснювати тривалі піші прогулянки, в процесі яких можна робити невеликі перерви, наприклад, посидівши 3 хвилини на лавочці. Якщо здоров’я все ще дозволяє плавати, кататися на лижах і ковзанах, бігати, займатися аеробікою або танцями, то це будуть найбільш підходящі види фізичних навантажень для літніх гіпертоніків, на які слід виділити 2-3 години в тиждень.

Напружуватися і старатися в цьому плані не варто, тому як тиск може різко підвищитися. Фізичні навантаження повинні бути помірними і щоб після занять людина не валилася з ніг від дикої втоми.

Раціональне харчування.

У літньому віці дуже важливо збалансувати нарешті своє харчування, чого не вдавалося зробити в молодості, коли людина весь час працює і їй було не до «правильної» їжі.

Бажано скоротити кількість споживаної їжі тваринного походження, а також смажені і копчені страви, в яких маса непотрібних калорій, холестерину і інших речовин, які несприятливо впливають на судини.

Позитивні емоції

Стреси, сама по собі старість і вихід на пенсію можуть привести до серйозних психічних розладів. Плюс до всього, тиск «скаче» в основному через нервове перенапруження або емоційний сплеск, тому гіпертонікам слід у всьому шукати позитив і налаштовуватися на позитивну хвилю.

Ні про які алкоголі і куріння в літньому віці, та ще й з гіпертонією, не може бути й мови. Більш того, це смертельно небезпечно.
Джерело

Поділись


Новини партнерів