Скляний посуд з малюнками може бути небезпечним для здоров’я

Фахівці Університету Плімута, Великобританія, прийшли до висновку, що скляний посуд з різнокольоровими малюнками може бути дуже небезпечним для здоров’я людини, оскільки фарби можуть містити в собі цілий ряд важких металів. Таке повідомлення з’явилося на сторінках наукового видання Science of the Total Environment.

Ендрю Тернер, фахівець Університету Плімута, під час спілкування з журналістами зізнався, що група дослідників не очікувала побачити такі результати при роботі з скляним посудом з малюнками. Уточнюється, що вченим при дослідженні фарби вдалося виявити високу концентрацію важких металів – свинцю і кадмію. Небезпечні для здоров’я речовини сконцентровані на кромці посуду, а також на зовнішній стороні начиння. Крім цього, фахівці встановили, які саме кольори фарб на скляному посуді є більш небезпечними. Уточнюється, що в окремій групі ризику розташувалися червоний, помаранчевий, жовтий і зелений колір. Найменш небезпечною для здоров’я виявилася біла фарба.

Читайте також: Потужна суміш для очищення організму

Хіміки повідомили, що при використанні подібного посуду частинки фарби можуть відколотися або відшаруватися, після чого небезпечні речовини можуть потрапити в ротову порожнину людини, яка використовує такий посуд. Відзначається, що посуд з малюнками не рекомендується використовувати для кислих і газованих напоїв.

Поділись


Новини партнерів