Що відбувається з тілом, коли ви їсте хурму: цікаві факти

Хурма, пік сезону на яку припадає на листопада, має безліч корисних властивостей та позитивно впливає на здоров’я людини.

Зміцнюється імунітет

Хурма – це чудова ягода, яка допоможе боротися з вірусами. У ній багато вітаміну С, який є надійним захисником від грипу і респіраторних захворювань. А її комбінацію: вітамін С, бета-каротин і калій вчені Каліфорнійського університету в минулому році визнали “золотим” складом для вироблення нових імунних клітин.

Уповільнюються процеси старіння

Хурма багата катехинами – антиоксидантами, які не дозволяють клітинам руйнуватися під дією вільних радикалів.

Саме катехини надають їй терпкий смак. Найбільша кількість цих елементів міститься в шкірці, тому ті, хто недалекоглядно її зрізає – позбавляються омолоджуючого ефекту.

Покращується травлення

Хурма один з рекордсменів за кількістю клітковини на 100 грам продуктів – у ній аж 3,6 грами харчових волокон. Сприяє здоровому метаболізму і фолієва кислота у поєднанні з вітаміном В6.

Покращується зір

За сумарним обсягом найбільше в хурмі вітаміну – А (каротину), і його вміст у ній дійсно суттєвий, на що вказує яскрава шкурка. В юрисдикції цього елементу наші очі, а точніше – здатність до нічного бачення, колірне сприйняття і профілактика кон’юнктивіту.

Зменшуються набряки

Ще одна корисна властивість хурми – те, що вона природний діуретик, а це означає, що вона може врятувати від набряків.

Стигла м’якоть допомагає розігнати застояну в тілі рідину, а щоб разом з нею ви не вивели з організму ще й значну частину корисних мінералів – включає калій.

Останній відповідає і за миттєву дозу енергії. Так що після хурми в розпал робочого дня у вас ніби відкриється друге дихання, а відчуття паніки і стресу відступить.

Джерело

Поділись


Новини партнерів