Як зберегти здоров’я восени: ефективні поради для всієї родини

Прості правила, які допоможуть вашій родині зміцнити імунітет і забути про хвороби.

Осінь – це не тільки пора збору врожаю, приємних посиденьок за чашечкою улюбленого міцного напою з друзями вдома чи закутавшись в пледі за переглядом улюбленого серіалу. Осінь приносить і сезон хвороб, що послаблює твій організм і робить його більш уразливим в зимову пору.

Нежить, кашель і головний біль стають “друзями” вашої родини. А щоб таких “друзів” не було ми підготували для вас і вашої родини прості правила, які допоможуть зберегти здоров’я восени:

Рухайтесь

Сидячий спосіб життя не допомагає вашому організму заряджати його силою і енергією. Ходьба, пробіжки і ранкова зарядка – все це допоможе вберегти твій організм від хвороб і сезонних інфекцій. Активний спосіб життя тільки допомагає вберегти вас від багатьох хвороб.

Стежте за своїм харчуванням

Вітаміни, які містяться в фруктах і овочах, повинні входити в ваш щоденний раціон. Осінь багата на всі ці натуральні вітаміни, просто не забувайте про це! Головне не перестаратися з вживанням цибулі та часнику. Пам’ятайте, це лише профілактика, а не тотальне завантаження організму запасами всіх вітамінів великими порціями.

Балуйте себе і своїх близьких смачним шоколадом, який просто піднімає настрій і деяким допомагає впоратися з осінньою нудьгою і депресією.

Читайте також: Чай з петрушкою та м’ятою для детоксикації печінки

Не забувайте про питний режим

Не треба порушувати природний процес обміну речовин. Добова доза води для дорослої здорової людини становить приблизно 1,5 л. Рясне тепле пиття корисне під час того, як організм людини вже піддався захворюванню. Різноманітні відвари з протизапальними травами, зелений чай, чай з ромашкою, лимоном і медом повинні стояти у вас на полиці цієї осені для вашого ж блага.

Загартовуватись

Контрастний душ, обливання прохолодною водою підтримують тонус вашого тіла і сприятливо впливають на самопочуття. Не можна фанатично до цього ставитися і відразу лізти в крижану воду. Людина не стане моржем за один день 🙂 Все треба робити поступово. А ще краще перевіритися у лікаря, щоб дізнатися, чи готовий ваш організм до загартування. І якщо результат буде позитивний, то робити треба це лише поступово!

Не забувайте відпочивати

Здоровий сон і можливість розслабитися – це теж шлях до здоров’я і довголіття. Будьте уважні до свого організму і тіло вам прослужить довше, в прямому і переносному сенсі цього слова.

Джерело

Поділись


Новини партнерів