5 корисних порад, які допоможуть бути бадьорим протягом усього дня

Сучасний темп життя настільки швидкий, що часто навіть до вечора ви почуваєтесь втомленими та виснаженими. Наче ви не 8 годин в офісі провели, а розвантажували, як мінімум, вагони.

Щоб не витрачати дарма енергію протягом дня та залишатись бадьорим та повним сил аж до вечора – пропонуємо прислухатись до цих порад.

Ні швидким вуглеводам!

Вашими ворогами повинні стати цукерки, булочки, кекси, тістечка, солодкі напої, батончики тощо. Вони смачні, швидко насичують, але не надають енергії, а через короткий час знову викликає почуття голоду. Тому якщо хочете перекусити – обирайте банани і горіхи. До того ж, це позитивно позначиться й на вашій фігурі.

Менше гаджетів

Звісно, не можливо провести весь день без смартфона чи ноутбука. Але кожен з них краде вашу енергію. Не дарма ви такі втомлені після кількох годин роботи за комп’ютером.

Щоб цього не сталося, частіше робіть перерви, невелику зарядку, провітрюйте приміщення, виходьте на свіже повітря.

Більше гуляйте

Проста прогулянка на свіжому повітрі здатна швидко підбадьорити і підвищити настрій. Йдіть вранці на роботу пішки, або хоча би виходьте на одну-дві зупинки раніше. Такий само ритуал варто робити і після роботи. Навіть якщо ви втомлені, 30 хвилин неспішної ходьби на свіжому повітрі здатні зробити чудо.

Додайте повільних вуглеводів

В першій половині дня обов’язково додайте в свій раціон повільні вуглеводи. Наприклад, це може бути тост (хліб грубого помолу), фрукти, овочі, а також макарони твердих сортів пшениці.

Більше спорту

Спорт – один з найкращих способів підбадьоритися, і при цьому досягти хорошої фізичної форми. Щодня достатньо виділяти 30 хвилин для тренувань. Під час фізичних навантажень поліпшується обмін речовин, і ви відчуєте себе активним, бадьорим і енергійним.

Джерело

Поділись


Новини партнерів