Три погані звички, які вас старять

Безумовно, що наші шкідливі звички – куріння, зловживання алкоголем або шкідливою їжею – впливають на наше здоров’я. До того ж, деякі такі звички здатні додати вам кілька зайвих років. Тому, якщо хочете виглядати молодо і красиво – від них доведеться відмовитися.

У вашому раціоні мало овочів

Фрукти і овочі – це надзвичайно корисна їжа, без якої не може обійтися правильний раціон. Вітаміни і корисні мікроелементи, які є в них, зменшують негативний вплив на шкіру. Наприклад, в шпинаті, солодкій картоплі, цитрусових, червоному перці, полуниці, спаржі і грибах міститься стільки корисних речовин, антиоксидантів і вітамінів, що вони навіть готові впоратися з вільними радикалами і повернути клітинам шкіри здоров’я.

В першу чергу зверніть увагу на продукти з вітаміном Е – він захищає від ультрафіолетового випромінювання, яке призводить до пігментації і запалення.

Ви зловживаєте алкоголем і курите

Куріння не тільки погано позначається на стані шкіри, але й шкодить практично кожному органу і системі організму. Нікотин призводить до появи мішків під очима і зморшок навколо рота. Куріння знижує постачання шкіри киснем і живильними речовинами, як результат, – звуження кровоносних судин і уповільнення циркуляції крові.

Не менш небезпечний для шкіри і алкоголь. Він призводить до зниження рівня антиоксидантів в шкірі, а це стимулює запальні процеси і вивільнення вільних радикалів. Крім того, алкоголь зневоднює, тому ми стикаємося з сухою і шорсткою шкірою.

Читайте також: Названий головний продукт в чоловічому раціоні

Ви мало спите

Вночі ваша шкіра відновлюється після дня, який приносить їй безліч негативних моментів, починаючи від забруднення навколишнього середовища і закінчуючи шкідливими сонячними променями.

Якщо ви спите менше 7 годин, то всі процеси відновлення порушуються, а, значить, ваша шкіра виглядає більш втомленою, тьмяною і нездоровою.

Поділись


Новини партнерів