Як їсти хліб, щоб не нашкодити здоров’ю: розвінчуємо 3 найпоширеніших міфи

Хліб завжди вважався одним з головних продуктів на столі кожної родини. Але останнім часом дієтологи все частіше закликають обмежити його вживання, а то і зовсім відмовитися від цього продукту.

З приводу хліба існує велика кількість міфів. Головний серед них говорить, що цей продукт обов’язково є причиною зайвої ваги. Однак дієтологи розвіяли цей і багато інших міфів. Ми зібрали 3 головних помилкових тверджень про хліб.

1. Краще взагалі не вживати хліб

Прихильники цього міфу виходять з того, що хліб – калорійний продукт. Однак вони забувають, що в ньому міститься велика кількість корисних речовин: вітаміни групи В, Р, Е, йод, залізо, магній, калій, цинк і т.д. Але тут все залежить від складу хліба. Дієтологи радять купувати простий хліб, бажано – з борошна грубого помелу, цільнозерновий або з додаванням висівок.

Зверніть увагу і на спосіб приготування тіста. Найкориснішим є хліб, який готують на заквасці. Він містить молочнокислі бактерії, які позитивно впливають на кишечник, нервову систему, стан волосся , шкіри та нігтів.

2. Свіжий хліб – найкорисніший

Свіжовипечений хліб важко жувати, він часом скочується в грудочки, які складно переварити. Експерти кажуть, що черствий або підсушений хліб перетравлюється набагато швидше, ніж свіжий. Найкориснішим є вчорашній хліб. Він принесе максимальну користь, якщо дотримуватися норми – 3-4 шматочки в день.

Читайте також: Потужний засіб для позбавлення від гіпертонії

3. Житній хліб приносить більше користі, ніж білий

Це ще одна помилка, адже житній хліб підходить не всі людям. Наприклад, його не слід вживати при метеоризмі, загостренні виразки, наявності захворювань жовчного міхура і роздратуванні кишечника. Та й взагалі житній хліб краще їсти черствим або підсушеним, коли у нього за рахунок випаровування летючих органічних кислот знижується кислотність.

Джерело

Поділись


Новини партнерів