Очищення шкіри мигдалем і водою з розмарином

Щоденне очищення шкіри так само важливе, як і її правильне зволоження.

Очищення шкіри обличчя допомагає видаляти бруд та макіяж, а також мертві клітини, які зменшують яскравість та колір шкіри.

У цій статті дізнайтеся, як можна природно очистити шкіру за допомогою давнього засобу краси, що містить мигдаль та розмарин.

Мигдаль

очищення шкіри мигдалем

Щоб зрозуміти, чому мигдаль настільки корисний для шкіри, ми повинні розглянути популярність його олії. Мигдальна олія відома як одна з найпоживніших олій і  найефективніших зволожувачів.

Є багато інших олій, які стали модними, але вони бувають дорожчими. А втім, мигдальна олія є основним продуктом, який багато людей, як і раніше, використовують сьогодні.

Основною перевагою мигдалю є його пом’якшувальна здатність, тобто здатність зволожувати та пом’якшувати шкіру.

Він також має чудові заспокійливі властивості. Це означає, що мигдальна олія ідеально підходить для роздратованої шкіри, якщо у вас екзема чи будь-яке інше захворювання шкіри, пов’язане зі стресом.

Ми рекомендуємо використовувати необроблений мигдаль для очищення шкіри. У такий спосіб суміш, яку ви зробите, також міститиме його поживні речовини, навіть ті, які неперероблені.

Використання сирого мигдалю також дасть вам змогу злегка відшаровувати шкіру для глибокого очищення.

Розмарин

розмарин для шкіри

Імовірно, ви чули, як деякі жінки похилого віку говорять про розмаринову воду як засіб для краси кольору обличчя.

Усі ми повинні мати розмаринову олію, оскільки її легко використовувати, а результати вражають.

Розмарин багатий мінеральними речовинами (магній, цинк, залізо), основними жирними кислотами та вітамінами В і С. Він має також високий вміст антиоксидантів, а також колаген, що робить шкіру пружною та гладенькою.

Крім того, ця дивовижна лікарська рослина покращує природне зволоження шкіри завдяки своїм циркулювальним властивостям.Результат – світлий та насичений колір обличчя, що не блищить.

Це також потужний продукт для боротьби зі старінням, завдяки вітаміну С і жирним кислотам, він ретельно очищає обличчя та мінімізує рубці від вугрів.

Розмаринову воду можливо використовувати як засіб для очищення та як тонік, приготовлений як концентрований настій. Також ви можете використовувати розмаринову олію, але її необхідно буде розвести.

Натуральний засіб для очищення шкіри

Натуральний засіб для очищення шкіри

Інгредієнти

  • ½ склянки меленого мигдалю (50 г)
  • 5 столових ложок листя розмарину – свіжих або сушених (50 г)
  • 1 склянка води (200 мл)

Приготування

  • Спочатку приготуйте розмаринову воду. Для цього закип’ятіть воду та додайте листя розмарину. Готуйте одну хвилину, якщо розмарин сухий або 5 хвилин, якщо свіжий.
  • Вимкніть вогонь, накрийте кришкою та дайте суміші настоятись 15 хвилин.
  • Процідіть настій і, коли він буде теплий, помалу додавайте мелений мигдаль. Ви отримаєте густу кремову пасту, яка не розтікається.
  • Зберігайте цю пасту в герметичному контейнері в холодильнику максимум десять днів.

Як його застосовувати

Як ми вже говорили, цей очисний засіб з мигдалем та розмарином має пастоподібну текстуру, яку можна застосувати дуже легко, ніби це зволожувальний скраб для обличчя.

Ось все, що вам потрібно зробити:

  • Намочіть своє обличчя теплою водою.
  • Візьміть частину пасти (приблизно за розміром фундука), потім змішайте її з невеликою кількістю води в руці, щоб вона стала рідкою.
  • Нанесіть її на обличчя і добре масуйте кінчиками пальців упродовж однієї хвилини, особливо в Т-зоні (чоло, ніс та підборіддя).
  • Змийте суміш теплою або холодною водою і добре висушіть обличчя.
  • На бажання, ви можете застосувати тонік для обличчя та зволожувальний крем для вашого типу шкіри. Тоніком може бути розмаринова вода без інших інгредієнтів.
  • Ви можете очищати обличчя цим домашнім засобом ввечері, перед тим як лягати спати. Якщо у вас жирна шкіра або вугрі, використовуйте його вранці, коли прокинулись.
  • Можна застосовувати цей засіб на будь-яких ділянках тіла, які ви хочете очистити, зволожити та заспокоїти, наприклад, ділянки з прищиками, екземою, псоріазом або сухою шкірою.

Спробуйте!

Джерело

Поділись


Новини партнерів