Цей поширений фактор може викликати рак нирок і рак сечового міхура

Забруднення повітря пов’язане з раком нирок і раком сечового міхура, так як токсичні частки можуть чинити негативний вплив далеко за межами легень, повідомляють вчені з Барселонського інституту глобальної охорони здоров’я.

Проведене дослідження показало, що мікроскопічні частинки під назвою PM2.5, що вивільняються з автомобільних вихлопів, можуть підвищити ризик смерті від раку нирок або раку сечового міхура майже на 15%. Крім того, люди, що живуть поблизу жвавих доріг, особливо схильні до дії двоокису азоту з дизельних автомобілів, в зв’язку з чим ймовірність смерті від раку кишечника зростає на 6%. Такі висновки були зроблені в ході 22-річного вивчення більш 600000 чоловік, що проживають в США.

Читайте також: 7 фактів про каву, які ви ще не знали

Щоб повітря було чистим і безпечним для дихання, уряд і автомобільна промисловість повинні вжити термінових заходів щодо зниження вмісту забруднюючих частинок в повітрі, кажуть фахівці. Ці частинки являють серйозну загрозу здоров’ю людей, так як можуть підвищувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань та інсультів.

За словами експертів, зв’язок забруднення повітря з раком нирок, рак сечового міхура і колоректальний рак вимагає подальшого вивчення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів