Медики розповіли про “програму смерті”, яка запускається в людському організмі

Вчені давно шукають ключ до вічного життя, проте співробітники Університету Арізони, стверджують – це марно. Смерть неминуча, і жоден науковий прорив цього не змінить.

Фахівці створили нову математичну модель старіння. Вчені прийшли до висновку, що уникнути старіння і смерті неможливо. Після відкриття теломерів (захисних елементів хромосом, довжина яких зменшується в міру старіння) багато людей почали вірити в швидку появу засобів, які дають вічну молодість. На думку команди дослідників, препарати, що перешкоджають зношенню теломерів, не допоможуть досягти бажаного результату.

Читайте також: Який популярний продукт зміцнює серцево-судинну систему

Завдяки таким лікам вдасться запобігти старінню клітин. Але при цьому прискорюються процеси в ракових клітинах. Вони почнуть активно розмножуватися і формувати пухлини. В результаті людина все одно помре. Якщо активність ракових клітин пригнічувати, то в організмі буде з’являтися більше старих клітин. Розірвати це замкнене коло неможливо.

Учені вважають, що старіння – результат роботи “програми смерті”. Ця програма – набір генів, що призводить до згасання життєвих функцій тіла. Вона дає можливість, припускають учені, оновлювати популяцію.

Джерело

Поділись


Новини партнерів