5 міфів про здорове харчування: що треба знати

Вісім чашок води в день, не їсти після 18:00? Хто складає ці “правила” і, що головне, в чому ж правда?

1. Міф чи правда: чи можна вживати їжу після 18.00?
Безумовно, можна! Інше питання – чи можна вживати їжу без шкоди для фігури? В такому випадку відповідь може залежати від вашого типу фігури і метаболізму. Але більш узагальненою рекомендацією буде не їсти за 4 години до сну.

2. Чи корисний голод (як правильно голодувати)?
Знову-таки – корисний для чого? Для схуднення? Ви безумовно, схуднете, голодуючи. Адже створите дефіцит добової калорійності. Не хочеться апелювати до цього прикладу, але все ж – під час голодомору надмірною вагою ніхто не страждав. Також як і міцним здоров’ям.

3. Чи ефективний детокс на фруктових соках (як правильно вживати, щоб не нашкодити шлунково-кишкового тракту)?
Детокс на соках можна використовувати лише після узгодження з гастроентерологом.

4. Чи всім корисно снідати відразу після пробудження (наприклад, якщо людина сова)?
Сніданок після пробудження – це фізіологічно, незалежно від того, сова ви чи жайворонок. Сніданок є невід’ємною частиною здорового способу життя! Він не просто насичує наше тіло, він дає нам можливість почати день з хорошим запасом енергії. І цей старт дуже важливий для нашого здоров’я. Своєчасний сніданок допоможе стабілізувати рівень цукру в крові, збільшити запас енергії, підвищити увагу і працездатність. Інше питання, що робити якщо вранці немає апетиту. Порада з практики – виключіть пізню вечерю!

Читайте також: 20 шкідливих продуктів і їх корисні аналоги

5. Міф чи правда: якщо хочете схуднути, необхідно виключити хліб з раціону харчування.
Секрет схуднення досить простий – створіть дефіцит калорійності. Тобто ви повинні витрачати більше, ніж вживати! За рахунок чого ви скоротите калорійність – питання індивідуальне. Але не забувайте, що хліб і злаки є джерелами вітамінів групи В, а це – здорова шкіра і здорове волосся.

Джерело

Поділись


Новини партнерів