Лише один продукт здатний налагодити роботу серця і судинної системи

Вченим вдалося зробити черговий прорив в області здоров’я. Читайте далі про те, який продукт здатний налагодити роботу серця і судинної системи.

Автори наукового дослідження з Університету Пізи годували лабораторних мишей макаронами з цільнозернового борошна перед тим, як викликати зупинку серця. Паралельно з ними тримали мишей з контрольної групи, в харчуванні яких теж були макарони, – але з пшеничного борошна вищого гатунку, яке купує більшість людей.

В результаті виявилося, що гризуни, які їли макаронні вироби з ячменю, вижили після серцевого удару в більшій кількості, отримавши при цьому менше пошкоджень міокарда. Цей факт вчені приписують більш активному утворенню “природних обхідних шляхів” у вигляді судинних відгалужень. Такі “відростки” судин забезпечують приплив або відтік крові в кровоносній системі при тромбозах, емболіях і здавленні судин.

Читайте також: Насушіть собі горобини – ця ягода нормалізує тиск, корисна при анеміях та авітамінозі

“Вперше ми отримали дані про те, що подібна діяльність кровоносної системи підтримується їжею, в даному випадку – пастою з бета-глюканом ячменю. Наскільки нам відомо, це перше дослідження, яке показує, що стійке дієтичне споживання пасти, збагаченої бета-глюканом, безпечно збільшує коронарні колатералі (гілки кровоносних судин) і знижує смертність.”

А це означає, що потрібно не боятися налягати на пасту з цільнозернового борошна: це дуже корисно для серця і судинної системи, до того ж, таке блюдо не вплине на фігуру.

Поділись


Новини партнерів