Чому не можна їсти шпинат?

Наявні в шпинаті смоли дуже корисні для пом’якшення слизової шлунка та допомагають виробленню шлункового соку. Але лікарі запевняють, що шпинат шкідливий.

Шпинат містить величезну кількість заліза, калію, кальцію, магнію, фолієвої кислоти, каротину, вітамінів С, А, К, Е, а також є джерелом дієтичного волокна й жирних кислот омега-3. Недивно, що сік шпинату вважають енергетичним напоєм, який поповнює запаси енергії, підвищує активність і сприяє роботі багатьох органів і систем.

Але не всі знають, що в шпинаті міститься багато щавлевої кислоти (вона також є в щавлы, люцерні, дуднику, в незрілих плодах яблук, винограду), яка особливо активізується при термообробці.

Щавлева кислота і її солі токсичні для організму людини. Тому здоровим людям рекомендується вживати шпинат тільки в сирому вигляді. А тим, хто має проблеми з нирками та сечовивідними шляхами (нефрит, сечокам’яна хвороба), при подагрі, ревматизмі, захворюваннях дванадцятипалої кишки, печінки та жовчовивідних шляхів шпинат і поготів протипоказаний.

Джерело

Поділись


Новини партнерів