Інсульт: народні методи запобігання недуги

Динамічні порушення мозкового кровообігу: часті головні болі, неправильна координація рухів, різке зниження пам’яті, відчуття тиску в скронях і потилиці – передують розвитку цього грізного захворювання. Якщо при цих ознаках ще і підскакує кров’яний тиск (особливо небезпечним є підвищення нижнього – діастолічного – за 120), терміново потрібно вживати заходів.

Наприклад, добре допомагають медичні п’явки. Їх ставлять по дві штуки на сосковидні відростки (за вуха). Так, якщо поставити п’явки в першу годину при появі ознак необширного інсульту (частковий односторонній параліч м’язів обличчя і кінцівок), йому можна запобігти.

П’явки не тільки відсмоктують шкідливі речовини з крові, але і вводять в неї розріджуючу речовину, здатну розчиняти свіжий тромб в мозкових артеріях.

У легких випадках можна обійтися гірчичниками, поставленими на шию, надлопаткову область, гомілки і стопи, а також гарячими ваннами для ніг.

Крім цього, підвищений кров’яний тиск можна знизити настоянкою або екстрактом квітів глоду.

Також добре діє настій трави сухоцвіту болотного: 1 ст. ложку трави заливають склянкою гарячої води і тримають на водяній бані протягом 15 хв. Приймають по 2 ст. ложки 3 рази на день, додавши настоянку валеріани (30 крапель).

До того ж дуже важливо берегти свою нервову систему і сон. Якщо ви погано засинаєте, змастіть настоянкою валеріани верхню губу, а під подушку покладіть полотняний мішечок з шишками хмелю.

Читайте також: П’ять поширених хвороб, які бояться кави

Обов’язково займіться аутогенним тренуванням. Для цього сядьте зручніше, розслабтеся. На видиху говоріть про себе поволі наступні формули: “Я спокійна. У мене немає ніяких тривог. Я абсолютно спокійна. Судини мого мозку розслабляються. Спазми проходять. Я відчуваю приємну легкість в голові “.

Зняттю спазмів артерій сприяє і самомасаж, що проводиться одночасно з аутотренінгом. Кінчиками вказівного і середнього пальців розтирають болючі точки тім’я, висків, сосцевидних відростків за вухами.

Рекомендується і очищення організму: вживання в їжу свіжої моркви, капусти, яблук, вимоченого рису, замість кухонної солі – морської капусти.

Поділись


Новини партнерів