6 осінніх продуктів, які підвищують гемоглобін

Низький гемоглобін може бути результатом недостатнього надходження в організм заліза.

Щоб швидко підняти вміст гемоглобіну в крові до потрібного рівня при невеликому відхиленні, включіть в ваш раціон харчування такі продукти.

Морква

Морква корисна при різних захворюваннях, особливо при анемії (недокрів’ї) і проблемах із зором. Крім активної участі в кровотворенні, вона знижує рівень холестерину і покращує стан шкіри і волосся.

Буряк

Заліза в червоному буряку мало, але воно має високу якість, тому є дуже корисним для червоних кров’яних тілець. Буряковий сік стимулює утворення еритроцитів, покращує пам’ять, особливо при атеросклерозі. А при анемії сік просто незамінний.

Сезонні ягоди

При недокрів’ї корисно вживати ягоди, багаті вітамінами С і В. Це чорна смородина, шипшина, обліпиха, ожина, калина, журавлина, сливи і глід. Рекордсмен за вмістом заліза серед ягід – малина. У 100 г міститься близько 1200 мкг заліза.

Гранат

Найвідоміша властивість граната – боротьба з анемією. При недокрів’ї пийте розведений гранатовий сік по 0,5 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їжі протягом 2 місяців.

Читайте також: Цей популярний препарат викликає небезпечне захворювання крові

Яблука

Зелені яблука містять багато заліза, їх справедливо вважають хорошим помічником при анемії у дітей, дорослих і особливо у вагітних жінок.

Мед і горіхи

Мікс з меду, волоських горіхів і журавлини – прекрасний засіб для підвищення заліза в крові. Змішайте всі інгредієнти в рівних пропорціях і вживайте невеликими порціями відразу після приготування.

Джерело

Поділись


Новини партнерів