Засоби лікування варикозного розширення вен на ногах

Варикозне розширення вен на ногах – одне з найпоширеніших захворювань вен. Виявляється втратою еластичності вен, в результаті чого вони розтягуються, в деяких місцях розширюються, утворюючи вузли що нерідко призводить до тромбофлебіту (утворення тромбів).
Розвитку хвороби сприяє тромбоз вен, професії, пов’язані з тривалим перебування на ногах, і т.п.
При варикозному розширення вен відчувається втома ніг при ходьбі, хвороба часто супроводжується набряками кінцівок. Тривале захворювання може призвести до виникнення трофічних виразок.

Для попередження розвитку ускладнень необхідно усунути причини, що заважають нормальному кровообігу: при сидячій або стоячій роботі треба надати хворій нозі горизонтальне положення. Корисно кожні півтори години трохи походити, раз 10-15 піднятися на носки. Кращий відпочинок для хворих ніг – повільна і спокійна прогулянка на невеликі відстані.
Ефективне застосування еластичного бинта який накладається вранці на злегка підняту ногу, стопу треба тримати під прямим кутом.

Засоби народної медицини для лікування розширення вен:
1) Сто грам сухої подрібненої трави рути запашної замочують пів-літрами горілки і настоюють 10 днів в темному місці. Приймають по десять крапель на столову ложку води тричі на день.
2) Листя ліщини звичайної (ліщина) збирають в травні. Дві столові ложки листя заливають пів-літрами окропу, настоюють дві години. П’ють по півсклянки чотири рази на день до їди.

Поділись


Новини партнерів