Що таке передінсультний стан

Migraine and headache people - Doctor stressed. Woman Nurse / doctor with migraine headache overworked and stressed. Health care professional in lab coat wearing stethoscope at hospital.

Передінсультний стан спостерігаються у хворих на церебральний атеросклероз і гіпертонічну хворобу. Ці стани характеризуються наростаючим головним болем, нудотою, запамороченням, блювотою. Артеріальний тиск при цьому різко підвищується або, навпаки, падає. Передінсультний стан часто передує різним видам гострого порушення мозкового кровообігу.

Симптоми можуть бути різними, в основному, різкі головні болі (зазвичай в потилиці), шум у вухах, запаморочення, блювота, мушки перед очима, погіршення зору, відчуття підвищеного тиску, всередині все тисне і дзвенить. Передінсультний стан дуже небезпечний і може коштувати життя, частіше він виникає в результаті неправильного способу життя або вікових змін.

Що ж робити при передінсультному стані?

По-перше, необхідно викликати швидку допомогу, вони зроблять понижувальний тиск укол і дадуть таблетки. По-друге, звернутися до лікаря і зайнятися зміцненням здоров’я. Причиною інсульту є густа кров і, як наслідок, закупорка судин, тому кров треба розріджувати, щоб поліпшити її прохідність. Для цього треба пити по 2 л води в день, ні в якому разі не вживати алкогольні напої, вони сильно згущують кров і засмічують судини, відмовитися на час від жирного м’яса і жирів, їсти невеликими шматочками лимон, він розріджує кров.

Поділись


Новини партнерів